Bygden

Vika Kyrkby ligger 19 km söder om Falun i vacker jordbruksbygd mellan sjön Runn och Vikasjön.

Mitt i byn ligger Vikaskolan med förskola, fritids och skola årskurs F-6. I Kyrkbyn finns ett litet centrum med diesel, affär, café, restaurang och biblioteksfilial.

Kyrkan och församlingshemmet ”Sockenstugan” ligger också centralt. Vikabygden har ett rikt föreningsliv och en aktiv församling med verksamheter för både unga och gamla.

Vika Kyrkby erbjuder många möjligheter till fritidsaktiviteter. Bland annat finns bra fiske, ishockeyplan, flera fotbollsplaner, 2,5 km elljusspår, 18-håls discgolfbana, hinderbana, boulebana, skateboardramp och isbanor för långfärdsskridskor vintertid. I Strand finns ett friluftsbad. Lekplatser finns på Rombovägen och vid församlingshemmet.

Vikasjön har förbindelse med Runn via Vika Sundet och småbåtshamn finns förutom i Kyrkbyn även i Strand och Staberg. Med fiskekort finns möjligheter att fiska i flera sjöar och skogstjärnar i området.

Busstrafik till Falun, Borlänge och Hedemora sker med Dalatrafiks linjer 19 och 20. Det går också att cykla trafiksäkert in till Falun på en cykelbana längs riksväg 266.

Vikabygden